У Запорізькій області ціле село та навколишні території відправили на карантин через метелика. Про це повідомляє управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в регіоні.

Відповідно до рішення Більмацької райдержадміністрації Запорізької області з початку цього місяця територія, що розташована поруч із селом Більманка Більмацького району, перебуватиме на карантині через «регульований шкідливий організм».

Біологічною загрозою цього разу став Американський білий метелик, який захопив територію лісосмуги на площі в чотири гектари.

На зараженій ділянці введено в дію план фітосанітарних заходів та визначені межі карантинної зони.

Селищну раду зобов’язали організувати боротьбу з «загарбником» механічним способом – вивести людей на збір і знищення гусені та кладок яєць. Гілки дерев, заражених шкідником, необхідно зрізати та спалити в окремих місцях.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Показати ще

Крім того, селяни мають потруїти небезпечних комах, поки вони не розмножилися і не поширилися на інші ділянки.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що у Харкові на вихідних до притулку для тварин потрапив нестандартний вихованець-декоративний кролик на прізвисько Пушинка. Як і багатьох мешканців притулку, кролицю Пушинку колишні господарі просто кинули за непотрібністю. І їй як і всім кинутим тваринам потрібна любляча сім'я.

Також Знай писав, що у Запоріжжі зоозахисники врятували від загибелі червонокнижних тварин. Волонтер врятувала від вірної загибелі кажанів, які занесені до Червоної книги. Вони потребують особливого догляду.

Нещодавно Знай передавав, що в Запоріжжі вулицями міста прогулялася сімейка кабанів з виводком.