У середу, 9 вересня, в скандальному пологовому будинку №1 в Миколаєві породіллям дали повечеряти і перестали вимагати грошей за обслуговування. Таке сталося вперше за багато років, після колосального скандалу в пологовому будинку проводять службове розслідування.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише волонтерка Міла Юрченко. Молода мама Ганна Мацола розповіла, що в державному пологовому будинку породіль змушують платити за палату і купувати їжу. Вона сфотографувала чек однієї з жінок на 800 грн і відправила волонтерці.

За словами Анни, коли у неї почалася родова діяльність, лікарі запропонували на вибір три палати: за 600 грн, 1200 грн або 2000 грн. Безкоштовної палати в цілому пологовому будинку не знайшлося. Дівчині довелося купувати і багато медзасобів, витратних матеріалів, продукти харчування. Приїжджі з інших районів, у яких не було поруч близьких і грошей, сиділи голодними: вечерю їм ніхто не приносив.

Головний лікар пологового будинку Євген Волохов у коментарі журналістам все заперечував:

"У нас немає нічого платного. Дається сніданок, обід і вечеря. Я не знаю, чому вона це каже. Ви можете запитати у людей, у жінок у відділенні", - заявив головлікар.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Після спілкування з іншими породіллями в управлінні охорони здоров'я підтвердили скандальні факти.

"У пологових будинках Миколаєва не затверджені платні послуги, тому будь-яке вимагання грошей з породіль за перебування в пологовому будинку - є незаконним. Якщо керівник цього не розуміє, я гадаю, що він не може обіймати посаду", - заявила журналістам глава Управління охорони здоров'я Миколаєва Ірина Шамрай.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що У Харкові відкриють нові лікарні для пацієнтів з коронавірусом: "Ситуація критична"

Також портал «Знай.uа» писав, що У львівському Охматдиті відкачують 14 малюків з коронавірусом - серед хворих навіть немовлята

Також портал «Знай.uа» писав, що Українець помер у Туреччині на очах у сім'ї, дружина розкрила лякаючі подробиці: "Позеленів на четвертий день"