У Запорізькій області до коронавірусу додався ще й спалах захворювань, які викликає кишкова паличка. Про ситуацію розповіли фахівці Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ.

У Бердянську було госпіталізовано 5 осіб з діагнозом «гостра кишкова інфекція». Всі хворі знаходяться в стані середньої тяжкості. Фахівці з'ясували, що всі заражені харчувалися в одному і тому ж закладі. Також в лабораторії повідомили, що триває розслідування і вживаються заходи щодо виявлення джерела зараження.

Варто нагадати, Знай розповідав про виявлення кишкової палички у воді водойм на Харківщині. В результаті місцева влада прийняла рішення про закриття пляжів. Вже п'ятий пляж потрапляє в»чорний список". Цього разу під заборону потрапило Печенізьке водосховище.

Причиною закриття для відпочиваючих пляжів є високий вміст хвороботворних мікроорганізмів у воді. Особливу увагу в лабораторії приділяють лактозопозитивним кишковим паличкам. Серед заборонених водойм Безлюдівське водосховище.

Також Знай писав, що небезпечна ситуація і на пляжах Києва. Там було прийнято рішення заборонити купання за результатами чергової перевірки повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби. Кишкову паличку знайшли на 11 пляжних зонах і зонах відпочинку. Відпочивати на них можна, але без купання – кишкова паличка потрапляє в людський організм найчастіше через брудну воду.

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що на пляжах Запоріжжя виявили кишкову паличку. Результати лабораторних досліджень показали, що на запорізьких пляжах завелася «кишкова паличка». Відпочиваючих застерегли від купання у воді в небезпечних зонах, так як це може вплинути на стан здоров'я.