Стало відомо про те, що в Запоріжжі процвітає стихійна торгівля. Їм правила не потрібні.

Таким чином, повідомляється, що в різних районах Запоріжжя процвітає стихійна торгівля. Продавцям ні почому штрафи, а що найголовніше, дотримання санітарних норм, вони ніби про це навіть не чули ніколи. Про це пише інформаційний портал "Індустріалка".

У Запоріжжі продовжують процвітати стихійні ринки, фото: Індустріалка

Зазвичай відбувається відкриття кіоску з продуктами прямо на землі. Там вони облаштовують самостійно прилавки і збувають свій товар.

Нелегальних точок по всьому місту предостатньо. При цьому, це не тільки проблема Запоріжжя, така ситуація спостерігається по всій території України.

Популярні новини зараз

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

наприклад, стихійна торгівля в Запоріжжі є поруч із зупинкою трамвая «Малий ринок». Тут дуже багато продавців, які пропонують продукти на будь-який смак, від м'яса з рибою до сезонних фруктів і зелені.

Я нарвала ягід в саду, треба їх продати. Я не виходжу кожен день торгувати, — розповідає одна з реалізаторів Наталія. На звичайний ринок, який є ще й законним, вона не йде з причини того, що там давно немає місць.

А також ще через карантин, на офіційних ринках в рази менше покупців, тому, шукати заробіток доводиться ось такими методами. Протистояння між продавцями триває вже не перший рік, і навіть не десять. Вони змагаються, принаджують клієнтів, а з-за цього засобу втрачає місцевий бюджет.

Деякі покупці кажуть: страх за власне здоров'я поступається дешевизни товару. Зазвичай продукти купують по дорозі додому, тому що не хочуть витрачати час, заходячи в магазин або на ринок.

Я нормально ставлюся до стихійної торгівлі. Йдеш з роботи, купив все, що необхідно. Може бути, звичайно, санітарні норми порушуються, але це зручно, — говорить мешканка міста Марина.

Багато хто вважає, що потрібно розвивати існуючі ринки, і для цього треба створити спеціальну програму.