Стало відомо про те, що в Запоріжжі правоохоронці викрили чоловіка, який влаштував ботоферму. Замовлення прийшов з Російської Федерації.

Таким чином, повідомляється, що житель міста Бердянськ Запорізької області, отримував гроші від замовника з Російської Федерації, щоб він створював паніку навколо поширення коронавіруса не тільки в Україні, але і по всьому світу. Про це пише прес-служба Служби безпеки.

У Запоріжжі викрили чоловіка, який працював на РФ, фото: СБУ

Співробітники СБУ спільно з киберполицией встановили, що чоловік налаштував ботоферму, яка була оснащена всім необхідним для того, щоб наводити паніку.

Звідти він генерував фейки і брехливі матеріали від імені 500 ботів. Для того, щоб реєструвати акаунти, він використовував як українські так і російські сім-карти.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Як вже повідомлялося раніше, за те, що чоловік із Запоріжжя наводив паніку, він отримував гроші з боку Російської Федерації.

Під час перевірки співробітниками правоохоронних органів, ті вилучили всю комп'ютерну техніку зі спеціальними програмами, а також технічне обладнання з практично 900 сім-картами від російських і українських операторів.

Що загрожує чоловікові, а також, скільки він одержував за свою роботу – поки що невідомо. Співробітники правоохоронних органів вже відкрили кримінальну справу проти нього.

Нагадаємо, що у Дніпрі чоловік заліз у квартиру на 4 поверсі по водостоку.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі жінка протаранив паркан приватного сектора і змилася.

Також Знай.иа писав, що під Дніпром чоловік застрелив молодого хлопця.