Запорізький острів Хортиця в черговий раз зіткнувся з низкою неприємних пригод – невідомі розбивають скла машин і витягують з них цінні речі, поки господарі милуються місцевими видами. Про один з таких випадків розповіла журналістка з Херсона Ксенія Макаревич на своїй сторінці в Facebook.

Дівчина розповіла, що шокована не тільки фактом крадіжки, але й бездіяльністю місцевої поліції. За її словами, вона з хлопцем приїхала на Хортицю, щоб помилуватися неймовірною красою і просто відпочити, однак їх подорож перервав неприємний інцидент – невідомі розбили скло їх машини і витягли сумку з документами і цінними речами. Автомобіль був припаркований на парковці біля оглядового майданчика (Лазертаг).

Сумку довелося шукати протягом двох днів, оскільки Ксенія зрозуміла, що її викинули, забравши все цінне. Пропажа була знайдена в 1,5 кілометрах від місця події в смітниках на пляжі Алюмінієвої бази. Журналістка пояснила, що вони шукали саме там, оскільки через те місце виїжджала машина з підозрюваними.

На острові Хортиця почалися масові крадіжки з машин туристів / фото: Ксенія Макаревич в Facebook

Але найбільше її не збентежив факт крадіжки або розбите скло, а той факт, що місцева поліція вважає за краще на це закривати очі. Правоохоронці відмовилися приїжджати як на місце події, так і в той момент, коли вкрадена сумка була знайдена. Дівчина також зазначила, що поліція напевно знає злочинців, оскільки після того, як вони виявили підозрюваний автомобіль, вони просто відпустили їх далі. Більш того, якщо прогулятися по острову, то можна виявити цілі стежки з битого скла від машин.

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

У зв'язку з цим, журналістка звернулася до жителів Запоріжжя та усіх не байдужих – зібратися на бульварі Шевченка і відправитися на Хортицю, щоб позначити популярні місця для крадіжок на острові яскравою фарбою. Таким чином вона хоче попередити майбутніх туристів, щоб ті не стали черговими жертвами жадібних злодюжок.

Нагадаємо, що в Запоріжжя полум'я знищило відому фабрику взуття.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Запоріжжі невідомий у масці напав вночі на жінку.

Також Знай.иа писав, що в Мелітополі неадекватний сусід влаштував справжній комунальний пекло мешканцям під'їзду.