У Запоріжжі 15 січня, у середу буде хмарно, проблиску сонечка не очікується. Опадів теж не буде, розповіли на сайті Sinoptik.

Як повідомляється, вдень повітря у Запоріжжі прогріється до 3-4 градусів тепла, а вночі трохи похолодає – до 1 градуса вище нуля.

Незвично теплим цей день, 15 січня, в Запоріжжі був зафіксований в 1955 році, коли термометри показали 11 градусів вище нуля. А надзвичайно холодним – у 1954 році, тоді місто тремтів у 25-градусний мороз.

Погода в Україні 15 січня, Укргідрометцентр

Згідно православних святцях, 15 січня шануються святителя Сильвестра Римського, преподобного Сильвестра Печерського і Серафим Саровський. У цей день прийнято було готуватися до Курячого свята: чистити курника, підмазувати їх стіни і дахи смолою, змішаної з травою дев'ясил – щоб птаха не хворіла.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Якщо на небі до вечора виднілися сині хмари, значить, близько зміна погодних умов. Помічали погоду і по рогах молодого місяця якщо вони гострі і їх чітко видно, то день буде вітряним. Говорили, що січень хурделиці не товариш – незважаючи на морози, заметілі в цьому місяці бувають рідко. Тому Водохресні свята, що починаються з 19 січня, проходили щодо безвітряної атмосфері, але зі злими морозами.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.