32 роки досліджень пройшли не марно: вчені знайшли на Мамай-горі під Запоріжжям справжній скарб. По-іншому назвати не можна.

На Мамай-горі знайшли давнє поховання.

Ще в середині липня археологи розкопали два давніх поховання. Знадобилось вручну розкопати траншею шириною 2 м на глибину 1,2 м. Учені тут знайшли залишки кісток тварин та дрібні уламки амфор, що належать до часів скіфів. В одному із поховань розкопали кістяк юнака віком 18-20 років.

У могилі знайшли кістяк юнака.

Скоріш за все хлопець був вершником, бо поряд лежала зброя: стріли, сокира та короткий меч. Крім того, юнак був справжнім франтом і полюбляв прикраси. Про це свідчать буси зі склопасти, підвіски з зубів благородного оленя, золота сережка та золота підвіска із крейдяною вставкою.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Поряд знаходилось ще одне поховання, яке було повністю зруйноване. Альо вченні считают, що там була закопана людина похилого віку. Не виключно, що супровідне поховання юнака 18-20 років могло належати зброєносцю видатного вождя.

Друга могила була пвністю пограбована.

Нагадаємо, що сьогодні деякі львів'яни відчують дискомфорт через відсутність електропстачання у житлових будинках міста.

Як повідомляв Знай.іа українці зможуть отримати матеріальну підтримку від держави для оплати комуналки.

Знай.іа писав, що у Києві 25-річний студент став жертвою збройного нападу: його штрикнув ножем у живіт невідомий чоловік.